Απολογισμοί αγώνων Greece Race for the Cure®

Το 2009 ήταν η πρώτη χρονιά που ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει τον Συμβολικό Αγώνα Δρόμου και Περίπατο Greece Race for the Cure®, μετά από το αίτημα της Οργάνωσης Susan G. Komen for the Cure®. H διοργάνωση του Αγώνα έγινε σε συνεργασία με την Οργάνωση Susan G. Komen for the Cure®.

H ανταπόκριση του κόσμου ήταν τουλάχιστον συγκινητική, αφού στον Αγώνα συμμετείχαν 5.124 άτομα που έτρεξαν για να διαδώσουν το μήνυμα ότι, ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί!

Την παρουσίαση της τελετής της Ημέρας του Αγώνα, ανέλαβε εθελοντικά η Μαριάννα Τουμασάτου ενώ η Ηρώ ήταν εκείνη που έκλεισε την διοργάνωση με μια υπέροχη συναυλία!

Το 2010 ήταν η 2η χρονιά διοργάνωσης του Συμβολικού Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου Greece Race for the Cure® από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με την Οργάνωση Susan G. Komen for the Cure®.

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010, πάνω από 8.000 γυναίκες, άντρες και παιδιά κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στο Ζάππειο, φορώντας λευκά μπλουζάκια και καπέλα με σκοπό να διαδώσουν το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί!
Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και Πρόεδρος του Αγώνα, κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου τόνισε στη ζωή μην ψάχνεις να βρεις το τέλειο … η ζωή είναι τέλεια!

Την παρουσίαση της τελετής της Ημέρας του Αγώνα, ανέλαβε εθελοντικά η κυρία Μαριάννα Τουμασάτου, ενώ το συγκρότημα HOB NOB μας ταξίδεψε με τις μελωδίες του στην λήξη της διοργάνωσης.

Πάνω από 11.000 άτομα συμμετείχαν την Κυριακή 2 Οκτώβρη 2011, στον συμβολικό Αγώνα Δρόμου και Περίπατου, Greece Race for the Cure® που διοργανώσαμε για 3η συνεχή χρονιά!

Άντρες, γυναίκες και παιδιά κάθε ηλικίας έτρεξαν ή περπάτησαν για να τιμήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να συμβάλουν στην παγκόσμια μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ενώ γυναίκες που έχουν περάσει οι ίδιες την εμπειρία του καρκίνου του μαστού έστειλαν σε όλους ένα μήνυμα δύναμης και ελπίδας!

Η κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «’Άλμα Ζωής» και Πρόεδρος του Αγώνα, τόνισε ότι με αυτή τη διοργάνωση θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης, ώστε να μειωθούν οι θάνατοι από την ασθένεια. Για εμάς κάθε ζωή είναι σημαντική. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε μέχρι να βρεθούν οι θεραπείες που θα βάλουν τέλος σε αυτή την ασθένεια!

Την εκκίνηση έδωσαν η κυρία Παναγιάτα Ψαράκη, Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων , μαζί με την κυρία Μαρία Πολύζου, πρώην Αθλήτρια Δρόμων Αντοχής, Πανελληνιονίκη, Βαλκανιονίκη, Διευθύντρια του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου και Πρέσβειρα του Ελληνικού Αθλητισμού.

Πάνω από 13.000 άτομα συμμετείχαν την Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2012, στον συμβολικό Αγώνα Δρόμου και Περίπατου Greece Race for the Cure®2012 που διοργανώσε για 4η συνεχή χρονιά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής» με την έγκριση της Οργάνωσης Susan G. Komen for the Cure®.

Οι συμμετέχοντες αποτελούνταν από άντρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών με στόχο να συμβάλλουν στη παγκόσμια μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη, Πρωταθλήτρια Νέων και Γυναικών Ελλάδος στα 100 και στα 200 μέτρα έδωσε την εκκίνηση της κούρσας των 5χλμ. και τόνισε πως είναι τιμή μου να βρίσκομαι σήμερα εδώ και πρέπει να δώσουμε όλοι ραντεβού ξανά στον ερχόμενο Αγώνα του 2013!

15.000 κόσμος έλαβε μέρος στον 5ο Αγώνα Δρόμου και Περίπατου Greece Race for the Cure® 2013 που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής» με την έγκριση της Οργάνωσης Susan G. Komen for the Cure®. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013.

Η κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου και Πρόεδρος του Αγώνα, τόνισε ότι με αυτή την διοργάνωση θέλουμε να τιμήσουμε τις γυναίκες που έχασαν ή νίκησαν τη μάχη με την ασθένεια και να ενημερώσουμε τον κόσμο για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης, ώστε να μπορούμε μέχρι να βρεθούν οι θεραπείες που θα βάλουν τέλος σε αυτή την ασθένεια!

Η Σοφία Μπεκατώρου, Χρυσή Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοϊας και Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναίκα και Αθλητισμός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στηρίζει τον αγώνα θεσμό πλέον του «Αλμα Ζωής» κάνοντας την εκκίνηση της κούρσας των 5χλμ.

Την εκδήλωση της ημέρας παρουσίασε η Ελεονώρα Μελέτη.

Με συμμετοχή που ξεπέρασε τα 17.000 άτομα πραγματοποιήθηκε ο 6ος Αγώνας Δρόμου και Περιπάτου Greece Race for the Cure®2014 από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής» με την έγκριση της Οργάνωσης Susan G. Komen for the Cure®.

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 το Ζάππειο κατακλύστηκε από άντρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών που θέλησαν να τρέξουν για την ζωή. Ο στόχος της διοργάνωσης του Αγώνα ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον καρκίνο του μαστού, η ενημέρωση για την ασθένεια και τις μεθόδους πρόληψης-έγκαιρης διάγνωσής της, καθώς και η συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την υλοποίηση προγραμμάτων ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Η πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» και του Αγώνα κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου αφιέρωσε τον αγώνα στη Βιβή, που λίγες μέρες πριν είχε χάσει την μάχη από τη νόσο και τόνισε «Αν ο καρκίνος του μαστού διαγνωστεί σε πολύ πρώιμο στάδιο μπορεί να έχει έως και 96% πιθανότητες πλήρους ίασης. Η διοργάνωση του Greece Race for the Cure® αποτελεί τον σημαντικότερο τρόπο προώθησης της έγκαιρης διάγνωσης».

Με συμμετοχή που έφτασε τους 25.000 δρομείς και περιπατητές ολοκληρώθηκε ο 7ος Αγώνας Susan G. Komen Greece Race for the Cure® 2015 την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο.
Άντρες, γυναίκες και παιδιά συμμέτρεξαν για να στηρίξουν τον στόχο του 7ου Αγώνα, την ενημέρωση όλων των γυναικών για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν ανάλογα με την ηλικία στην οποία βρίσκονται και σύμφωνα πάντα με τις διεθνείς ιατρικές οδηγίες.

Ο 7ος Αγώνας διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», με την έγκριση της Αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen® σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Η Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» και του Αγώνα, κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, στην εναρκτήρια ομιλία της ανέφερε συγκινημένη «Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας ο κόσμος μας αγκάλιασε ακόμα περισσότερο» και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες που ξεπέρασαν το φράγμα των 20.000 συμμετοχών λίγες μέρες πριν την ημέρα του Αγώνα. Η πρόεδρος τόνισε «Η πρόληψη είναι μία, η έγκαιρη διάγνωση» και πρόσθεσε «Η διοργάνωση του Greece Race for the Cure® αποτελεί τον σημαντικότερο τρόπο προώθησης της έγκαιρης διάγνωσης».

Την διοργάνωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) , κύριος Χρήστος Τεντόμας. Επίσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων εκπροσωπήθηκε από την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Σχεδίου Πόλεως και Δόμησης κυρία Εύα Κοντοσταθάκου.

Οι παρουσιάστριες του Αγώνα, κυρίες Σταματίνα Τσιμτσιλή, Ντορέττα Παπαδημητρίου και Μαίρη Συνατσάκη, μετέδωσαν το ελπιδοφόρο μήνυμα του Αγώνα πως όλες οι γυναίκες μπορούν και έχουν την δύναμη να νικήσουν. Τόνισαν πως οι γυναίκες είναι πολύ δυνατά πλάσματα και ότι οι γυναίκες survivors το αποδεικνύουν.

Στον Αγώνα συμμετείχε η κυρία Αγγελική Ραφτάκη, αθλήτρια στίβου και 5 φορές Βαλκανιονίκης. Η κυρία Ραφτάκη, έδωσε την εκκίνηση του Αγώνα μαζί με την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γαβριηλίδου, τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ κ. Τεντόμα και την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο κ. Κοντοσταθάκου.

Τα καθαρά έσοδα από τη διοργάνωση του 7ου Αγώνα Greece Race for the Cure® θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου που είναι η Οργανωμένη Αλληλοβοήθεια, η Ψυχοκοινωνική Στήριξη τόσο της γυναίκας που νοσεί, όσο και των μελών της οικογένειας της, η Ενημέρωση για τον καρκίνο και τις μεθόδους πρόληψης – έγκαιρης διάγνωσης, η Ενημέρωση για τα Δικαιώματα των γυναικών που νοσούν ως προς τα ασφαλιστικά, παροχές ταμείων, εργασιακά και η Διεκδίκηση Ποιοτικής Φροντίδας.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, η Αθήνα πλημμύρισε από κόσμο που ευαισθητοποιήθηκε από το μήνυμα για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού του Συλλόγου «’Αλμα Ζωής».
Τα καθαρά έσοδα του αγώνα χρηματοδοτούν τα προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «’Αλμα Ζωής», για προαγωγή της πρόληψης, στήριξη των γυναικών με καρκίνο μαστού και διεκδίκηση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Ο 8ος αγώνας Greece Race for the Cure ®, αγώνας δρόμου 5 χλμ και συμβολικός περίπατος 2 χλμ συγκέντρωσε περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες, γυναίκες, άνδρες και παιδιά.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με την έγκριση της Susan G Komen ® και τη συνδιοργάνωση του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Οι συμμετέχοντες έτρεξαν ή περπάτησαν για να μεταδώσουν το μήνυμα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού, για να υποστηρίξουν με αυτό τον τρόπο όσες γυναίκες αγωνίζονται αυτή τη στιγμή να ξεπεράσουν την νόσο, για να γιορτάσουν μαζί με τις survivors, που είναι και οι πρωταγωνίστριες της διοργάνωσης, αλλά και για να τιμήσουν όσες δεν είναι πια κοντά μας.

Η κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, Πρόεσρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «‘Αλμα Ζωής», δήλωσε κατά το καλωσόρισμα στον αγώνα:

« Οι γυναίκες με τα ροζ μπλουζάκια (οι survivors) δεν είμαστε μόνο το ροζ χρώμα που φοράμε πάνω μας. Είμαστε κάτι παραπάνω από αυτό.»

Στον φετινό αγώνα παρευρέθηκε η κα Martina Prinz, International Network Manager της Οργάνωσης Suzan G. Komen, η οποία ανέφερε:

«Σήμερα, έχουμε ταυτόχρονα αγώνα στην Ιταλία και στο Βέλγιο. Αυτός ο αγώνας (το Greece Race for the Cure®) είναι ο 2ος μεγαλύτερος σε όλη την Ευρώπη».

Στη διοργάνωση απηύθυναν χαιρετισμό η κα Εύα Κοντοσταθάκου, Πρόεδρος της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων και ο κος Φιλήμων Βαφειάδης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΟΠΑΝΔΑ και Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού.

O απολογισμός του φετινού Greece Race for the Cure®:

 • 1 κατάμεστο Ζάππειο
 • 2 όμορφες διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας
 • 565 εθελοντές που βοήθησαν τη διοργάνωση
 • Περισσότεροι από 30.000 συμμετέχοντες

Η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε σε ανταπόκριση κάθε προηγούμενη.
Σε μία εορταστική ατμόσφαιρα, με δυνατά συναισθήματα, κέφι, συγκίνηση και παλμό, όλοι αντιληφθήκαμε πως για κάποιες γυναίκες κάθε μέρα είναι αγώνας και τρέξαμε στον αγώνα τους.

Σας περιμένουμε Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 στο 9ο Greece Race for the Cure®, με στόχο να είμαστε ακόμα περισσότεροι!

Ευχαριστούμε:

Την οργάνωση Susan G Komen ® για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο «’Αλμα Ζωής» και για την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα 8 χρόνια
Το Δήμο Αθηναίων και το Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη
Τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και τον πρόεδρο κύριο Χρήστο Τεντόμα για την πολύτιμη βοήθεια στη διοργάνωση
Τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής
Την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών
Τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών
Την Τροχαία Καισαριανής

Τον Μέγα Χορηγό του φετινού Greece Race for the Cure ®, Mastercard ®, που εκτός από τη χορηγία παρείχε και 2’€ επιπλέον στο Σύλλογο «’Αλμα Ζωής» για κάθε ηλεκτρονική εγγραφή με κάρτα Mastercard.
Τον Διακεκριμένο Χορηγό, Pandora.
Τους επίσημους χορηγούς: ΦΑΓΕ, AVON, Nestlé FITNESS®, FREZYDERM, NEW BALANCE, OYSHO, My Planet, Roche.
Τον χορηγό Survivors- Pfizer , τον χορηγό Δρομέων – Χυμοί Χίου, το χορηγό πρόληψης «Μάθε για μένα» – Lipton, τον Χορηγό Εθελοντών – Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
Τους υποστηρικτές μας: Pantene με το πρόγραμμα «Χάρισε Δύναμη», Novartis, ΡΕΑ Maternity, Lanes.
Τους χορηγούς ημέρας: La Roche Posay, ΔΕΔΔΗΕ, ΕΥΔΑΠ, Arriani Pharmaceuticals, Meliartos
Τους Κρίκους Ζωής: Vileda, Α. Ισμαήλος Α.Ε., ΑΜΟΕΝΑ, Intermed, Ολυμπία Οδός
Τους χορηγούς ειδών υπηρεσιών : METRON Stages, ALTER EGO, GROUP 22, Hilton, Gravity the Newton’Αs, Ερρίκος Ντυνάν, Hard Rock Café, Radisson Blu Park Hotel, Athens Metro Mall, The Mall Athens, RIVER WEST, Hondos Center, ΕΛΕΔ, Original Kids / Original Senses, Ευρωπαϊκή Πίστη, SOS ΙΑΤΡΟΙ, ΙΚΕΑ, Pizza Hut, Simply Burgers, ΖΑΓΟΡΙ, UBER
Τους Δωροθέτες μας: MLS, Intertech Panasonic, Coco-Mat, Hilton, Grecotel Pallas Athena Boutique Hotel, Hellenic Seaways, Toi&Moi, Street Workout, Gadala, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ΡΕΑ Maternity, Διαγνωστικό Νέας Σμύρνης Θεόδωρος Ε. Τσιμπίδης, Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», Ποσειδώνειο Ιατρικό Διαγνωστικό Εργαστήριο Π.Φαλήρου, Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο Μαστού & Οστεοπόρωσης Σπύρος Λαζάρου, ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ Αθηνών, ΒΙΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ Αθήνας-Πειραιά
Τους Χορηγούς Επικοινωνίας: Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ με ΑΝΤ1 TV, antenna.gr, Easy 97.2 και FORMA, ATHENS VOICE, Health Daily, Madame Figaro, MissBloom, SHAPE, MEN’ΑS HEALTH, WOMEN’ΑS HEALTH, Runner Magazine.
Τη ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε.
Τέλος, ευχαριστούμε την αγαπημένη Μαίρη Συνατσάκη που εδώ και 4 χρόνια είναι εθελοντικά η ambassador του Αγώνα.
Πάνω από όλους, ευχαριστούμε τους 30.000 που ήταν μαζί μας φέτος!

Περισσότεροι από 35.500 συμμετέχοντες
έτρεξαν-γιόρτασαν- στήριξαν το 9ο Greece Race for the Cure®

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 με αφετηρία το Ζάππειο, πραγματοποιήθηκε το 9ο Greece Race for the Cure®, αγώνας δρόμου 5km και συμβολικός περίπατος 2km ενάντια στον καρκίνο του μαστού που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», με τη συμμετοχή περισσότερων από 35.500 ατόμων.
Σε 2 πανέμορφες διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας μέσα σε μοναδική ατμόσφαιρα, γυναίκες, άνδρες και παιδιά έγιναν μέρος μιας παγκόσμιας αλυσίδας ενάντια στον καρκίνο του μαστού, έτρεξαν ή περπάτησαν, γιόρτασαν τη ζωή μαζί με τις survivors και στήριξαν το έργο του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», διαδίδοντας το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ανίκητος.
Το Greece Race for the Cure® είναι ένας αγώνας- θεσμός, ο 2ος μεγαλύτερος αγώνας Race for the Cure® παγκοσμίως και πραγματοποιείται με την έγκριση της Susan G. Komen ® και τη συνδιοργάνωση του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).
Το Greece Race for the Cure® αποτελεί όχημα για την υλοποίηση προγραμμάτων του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού, την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και την ψυχοκοινωνική στήριξη γυναικών που έχουν βιώσει τη νόσο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο κύριος Χριστόφορος Μερούσης, Πρωταθλητής Ελλάδος στο Μαραθώνιο και η κυρία Μαρία Πολύζου, Πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου, που βράβευσαν τους πρώτους δρομείς.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, κύριος Κώστας Μπιτζάνης.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», κα Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, δήλωσε:

« Μαζί έχουμε καταφέρει να μιλήσουμε ανοιχτά για τον καρκίνο του μαστού, να μην τον φοβόμαστε, να αυξήσουμε την έγκαιρη διάγνωση στην Ελλάδα και να κάνουμε αυτόν τον Αγώνα τη 2η μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® στον κόσμο. Αυτή η μέρα είναι μια γιορτή για όλους μας.
Σήμερα, στο 9ο Greece Race for the Cure®, μιλάμε για τη σημασία της πρόληψης, γιορτάζουμε τη ζωή με τις γυναίκες με τα ροζ μπλουζάκια, και τιμούμε όλους εκείνους τους ανθρώπους που δεν είναι πια μαζί μας. Σας ευχαριστούμε για τη αγάπη που δείχνετε στον σκοπό. Η δύναμη όλων μας μπορεί και κάνει θαύματα!»

Ευχαριστούμε:

• Την οργάνωση Susan G. Komen ® για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο «Άλμα Ζωής» και για την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια
• Το Δήμο Αθηναίων και το Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη
• Τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και τον Πρόεδρο κύριο Κώστα Μπιτζάνη για την πολύτιμη βοήθεια στη διοργάνωση αυτού του Μεγάλου Αγώνα
• Την Ελληνική Αστυνομία που μας έδωσε φέτος της Αιγίδα της
• Τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής
• Την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών
• Τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών
• Την Τροχαία Καισαριανής
• Την «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.»
• Τον Μεγάλο Χορηγό του φετινού Greece Race for the Cure ®,Mastercard ®, που εκτός από τη χορηγία πρόσφερε και 2€ επιπλέον στο Σύλλογο «Άλμα Ζωής» για κάθε εγγραφή με κάρτα Mastercard.
• Τον Διακεκριμένο Χορηγό, «Pantene – AB Βασιλόπουλος – Χάρισε Δύναμη».
• Τους επίσημους χορηγούς: Nestle Fitness, Lipton, New Balance, OYSHO, PANDORA, ΦΑΓΕ
• Τον χορηγό Survivors: Pfizer ,
τους χορηγούς Δρομέων: Intermed – Uni-pharma,
τον χορηγό Εθελοντών: Κάμπος Χίου,
τον χορηγό μικρών δρομέων : ΑΒ Βασιλόπουλος ,
τον χορηγό « τρέχω για …»: Roche Hellas
• Τους υποστηρικτές μας: Aenorasis, Affidea, Astra Zeneca, Lanes, Planet, ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική, Novartis, ΕλληνικόςΧρυσός Α.Ε.
• Τους χορηγούς ημέρας: Amgen, Benetton, Lamda Development, ΔΕΔΔΗΕ
• Τους Κρίκους Ζωής: Colliers International, Credit Agricole Life, Ionia Management, Selonda, Vileda, ΔΕΠΑ, Ολυμπία Οδός, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ , Interamerican,PPD, Vivify, Δίγκας Φροντίδα Ε.Ε.
• Τους χορηγούς ειδών και υπηρεσιών : Alter Ego & Group22, , Athens 360, Athens Metro Mall, Batala Atenas, Coco-MAT, Europlan, Hard Rock Café, Hellenic Motor Museum,
Hondos Center, Metron Stages, Original Kids – Original Senses, Radisson Blu Park Hotel, River West, Samsung, Skag S.A., SOS Ιατροί, The Kompany, The Mall Athens, TopCut – Modiano, ΕΔΟΚ (Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων),ΕΛΕΔ, Ερρίκος Ντυνάν, Ευρωπαϊκή Πίστη, Ευρωκλινική Αθηνών.
• Χορηγός Υδροδοσίας: Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ.
• Χορηγοί τροφοδοσίας εθελοντών: Aqua Power , Pizza Hut, KFC,Simply Burgers.
• Τους Δωροθέτες μας: Active Sundays, Aegean Airlines, Athens Was, Balthazar, Benefit, Bhavana Yoga, Blue Star Ferries, Coco-MAT Hotels, Coozina, Ellinair Mouzenidis, Golden Rose Londessa, Grecotel Athena Athens Boutique Hotel, Hellenic Seaways, Hilton, Minoan Lines, Mod’s Hair, Octopus, Panas Sophisticated Hospitality, PANDORA, Parabita, Planet Fitness, Sephora, Speed Park, Toi & Moi, Tsiapas Photography, Wyndham Grand Athens, Όμιλος Καστελόριζο
• Τους Χορηγούς Επικοινωνίας: Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ: ΑΝΤ1 TV , Easy 97.2 , FORMA, Fthis.
Athens Voice, Cosmote TV, Health Daily, Runner Magazine, ΧρυσήΕυκαιρία.
• Τους 600 εθελοντές μας βοηθούν για τη διεξαγωγή του Αγώνα.
• Ευχαριστούμε τη Φαίη Σκορδά που ήταν εθελοντικά η παρουσιάστρια του φετινού αγώνα.

Πάνω απ’ όλα, ευχαριστούμε τους περισσότερους από 35.500 συμμετέχοντες
που ήταν μαζί μας φέτος!

40.000 συμμετέχοντες
χάραξαν δρόμο ενάντια στον καρκίνο του μαστού στο επετειακό 10ο Greece Race for the Cure®

Μετά από μία αναβολή λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τη χώρα το τελευταίο διάστημα, το επετειακό και «επεισοδιακό» 10ο Greece Race for the Cure® που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου σε κλίμα ενθουσιασμού!
Με αφετηρία το Ζάππειο και μέσα από 2 όμορφες διαδρομές, χιλιάδες συμμετέχοντες, δρομείς και περιπατητές, γυναίκες, άνδρες και παιδιά έδωσαν το «παρών» και χάραξαν δρόμο ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Για τις γυναίκες που βιώνουν τον καρκίνο του μαστού, για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση που σώζουν ζωές, για έναν κόσμο όπου ο καρκίνος του μαστού δεν θα υπάρχει πια.
Το Greece Race for the Cure® είναι ένας αγώνας- θεσμός, ο 2ος μεγαλύτερος αγώνας Race for the Cure® παγκοσμίως και πραγματοποιείται με την έγκριση της Susan G. Komen® και τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Φέτος, στην επέτειο των 10 ετών της Διοργάνωσης, το Greece Race for the Cure® πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, κύριος Κωστής Μπιτζάνης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας, κυρία Μαρία Στρατηγάκη.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, δήλωσε:

« Τα καταφέραμε να είμαστε εδώ μαζί σήμερα και σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υποστήριξη που μας έχετε δείξει αυτές τις ημέρες.
Σήμερα η μέρα αποτυπώνεται σε 2 λέξεις: Χαρά και Ζωή.
Σήμερα αποδεικνύεται πως ξεπερνάμε τις δυσκολίες και είμαστε εδώ, μάχιμες και δυνατές μέχρι ο καρκίνος του μαστού να γίνει παρελθόν.
Σήμερα χαράζουμε δρόμο, μιλάμε για τη σημασία της πρόληψης, γιορτάζουμε τη ζωή μας, όλες εμείς ο γυναίκες με τα ροζ μπλουζάκια και τιμούμε όλες εκείνες που δεν είναι πια μαζί μας. Σας ευχαριστούμε για τη αγάπη που δείχνετε στον σκοπό. Η δύναμη όλων μας μπορεί και κάνει θαύματα!
Συνεχίζουμε το «τρέξιμο» όλη τη χρονιά με προγράμματα στήριξης και ενημέρωσης, διευρύνουμε τις δραστηριότητές μας με επένδυση στην επιστημονική έρευνα και στην κάλυψη αναγκών σε δομές υγείας.
Σας ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας σήμερα, στην επέτειο των 10 χρόνων της διοργάνωσης. Πάμε, λοιπόν, για τη δεύτερη δεκαετία Greece Race for the Cure®.
Ραντεβού την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019…καιρού επιτρέποντος! »

Ευχαριστούμε:

 • Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε το 10ο Greece Race for the Cure®
 • Την οργάνωση Susan G. Komen ® για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο «Άλμα Ζωής» και για την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια
 • Το Δήμο Αθηναίων και το Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη
 • Τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και τον Πρόεδρο κύριο Κωστή Μπιτζάνη για την πολύτιμη βοήθεια στη διοργάνωση αυτού του μεγάλου Αγώνα
 • Την Ελληνική Αστυνομία που υποστήριξε τη διοργάνωση
 • Τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής
 • Την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών
 • Τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών
 • Την Τροχαία Καισαριανής
 • Την ΟΣΥ – Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ
 • Τη ΣΤΑΣΥ – Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ
 • Την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ)
 • Τον Μέγα Χορηγό του φετινού Greece Race for the Cure®, Mastercard, που εκτός από τη χορηγία πρόσφερε και 2€ επιπλέον στο Σύλλογο «Άλμα Ζωής» για κάθε εγγραφή με κάρτα Mastercard®
 • Τον Διακεκριμένο Χορηγό, «Pantene – AB Βασιλόπουλος – Χάρισε Δύναμη»
 • Τους επίσημους χορηγούς: AstraZeneca, Euroins, Frezyderm, Genesis Pharma, Nescafe Gold, Nestlé FITNESS®, New Balance, OYSHO, Yotuel
 • Τους χορηγούς Δρομέων: InterMed και Uni-pharma
 • Τον χορηγό Εθελοντών: UPS
 • Τον χορηγό μικρών δρομέων: Κάμπος Χίου
 • Τον χορηγό « τρέχω για …»: Roche Hellas & Roche Diagnostics Hellas
 • Τους υποστηρικτές του αγώνα: Black & Decker, ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.
 • Τους βασικούς χορηγούς: Affidea, Candy, Dentsu Aegis Network Hellas, Lamda Development, Lanes, myPlanet
 • Τους Race Course χορηγούς: Novartis, TELEPERFORMANCE GREECE
 • Τους χορηγούς ημέρας: ΔΕΔΔΗΕ, ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική, BREEZE Watches, ICAP Group, Pfizer, United Colors of Benetton
 • Τον χορηγό διανομής προωθητικού υλικού: Compeed® (Αρριάνι Φαρμακευτική Α.Ε.)
 • Τους κρίκους ζωής: Ολυμπία Οδός, CR Bard, Credit Agricole Life, ofarmakopoiosmou.gr, Hellenic PostCredit
 • Τους μικρούς κρίκους ζωής: διαγνωστικό κέντρο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, kariera.gr, Messinian Spa, PRIORITY, Servier Hellas, Τeka Hellas, Vivify
 • Τους χορηγούς φιλοξενίας: Athens Metro Mall, COCO-MAT, Hard Rock Cafe Athens, Hilton Αθηνών, Hondos Center, RIVER WEST, The Mall Athens
 • Τους χορηγούς ειδών και υπηρεσιών: AB Βασιλόπουλος, ΑΕΠΚΑ ΑΕ (Διαχρονικοί Αντιπρόσωποι Ειδών Βιβλιοχαρτοπωλείου), Αστέρας Ραδιο-Ταξί, ΕΛΕΔ, Ερρίκος Ντυνάν, Ευρωπαϊκή Πίστη, Κάμπος Χίου, Μανουσάκης Cartridge World, Νανά Γιώτη, Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., Europlan, Hellenic Motor Museum, Mega Group Security, Metron Stages, myPlanet, Nescafe Gold, Nestlé FITNESS®, NexusLab.gr, Original Senses, ProElectro, SOS Ιατροί, Synergy, White Leaf
 • Τον χορηγό Νερού: Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ
 • Τον Υποστηρικτή προγράμματος Σαββάτου: Planet Fitness & More
 • Τον χορηγό τροφοδοσίας εθελοντών: Simply Burgers
 • Τους Δωροθέτες μας: Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Όμιλος Tour Hotel, Aegean Airlines, Athens Day Cruises, Balthazar, Blue Star Ferries, Costa Navarino, Creative, Crowne Plaza – Moussamas Bros, Duck Soup Cafe, www.e-fresh.gr, ELLINAIR MOUZENIDIS GROUP, Frankie Farm to table Italian Bistro & Bar, Gaspar, Hellenic Seaways, Hilton Αθηνών, Holmes Place Clubs, Intermed, King George, Livadi Suites Αράχωβα, Malconi’s, MD Professionnel, nice n easy organic bistro restaurant, Out of The Blue Capsis Elite Resort, Panas Sophisticated Hospitality, Parabita, Perivoli Hotel Ναύπλιο, Planet Fitness & More, The North Face, Toi Moi, Trekking Hellas, Yava Fitness Centers
 • Τους Χορηγούς Επικοινωνίας: Athens Voice, Easy 97.2, FORMA, Health Daily, newsbeast.gr, Runner Magazine και www.runnermagazine.gr , Skywalker
 • Τους 661 εθελοντές που μας βοήθησαν για τη διεξαγωγή του Αγώνα.
 • Ευχαριστούμε τον Νίκο Παπαδάκη που ήταν εθελοντικά ο παρουσιαστής του φετινού αγώνα.

Πάνω απ’ όλα, ευχαριστούμε τους 40.000 συμμετέχοντες
που χαράζουν δρόμο μαζί μας, στη γιορτή των 10 χρόνων του αγώνα μας.

2010

8.000 άνθρωποι έτρεξαν μαζί μας στο Ζάππειο

Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί!

2011

Περισσότερα από 11.000 άτομα ήταν μαζί μας!

Για εμάς κάθε ζωή είναι σημαντική. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε μέχρι να βρεθούν οι θεραπείες που θα βάλουν τέλος σε αυτή την ασθένεια!

2012

13.000 συμμετέχοντες

Άντρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών με κοινό στόχο να συμβάλλουν στη παγκόσμια μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

2013

 15.000 συμμετέχοντες στο Greece Race for the Cure®

Θέλουμε να τιμήσουμε τις γυναίκες που έχασαν ή νίκησαν τη μάχη με την ασθένεια και να ενημερώσουμε τον κόσμο για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης.

2014

Συμμετοχή που ξεπέρασε τα 17.000 άτομα

«Αν ο καρκίνος του μαστού διαγνωστεί σε πολύ πρώιμο στάδιο μπορεί να έχει έως και 96% πιθανότητες πλήρους ίασης. Η διοργάνωση του Greece Race for the Cure® αποτελεί τον σημαντικότερο τρόπο προώθησης της έγκαιρης διάγνωσης».

2015

 25.000 δρομείς και περιπατητές

«Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας ο κόσμος μας αγκάλιασε ακόμα περισσότερο»

2016

 30.845 άνθρωποι στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού

 «Οι γυναίκες με τα ροζ μπλουζάκια (οι survivors) δεν είμαστε μόνο το ροζ χρώμα που φοράμε πάνω μας. Είμαστε κάτι παραπάνω από αυτό.»

2017

36651 άτομα έτρεξαν- γιόρτασαν- στήριξαν τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Μαζί έχουμε καταφέρει να μιλήσουμε ανοιχτά για τον καρκίνο του μαστού,  να μην τον φοβόμαστε, να αυξήσουμε την έγκαιρη διάγνωση στην Ελλάδα  και να κάνουμε αυτόν τον Αγώνα τη  2η μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® στον κόσμο. Αυτή η μέρα είναι μια γιορτή για όλους μας.

2018

40.000 συμμετέχοντες χάραξαν δρόμο ενάντια στον καρκίνο του μαστού!

Σήμερα αποδεικνύεται πως ξεπερνάμε τις δυσκολίες και είμαστε εδώ, μάχιμες και δυνατές μέχρι ο καρκίνος του μαστού να γίνει παρελθόν.
Συνεχίζουμε το «τρέξιμο» όλη τη χρονιά με προγράμματα στήριξης και ενημέρωσης, διευρύνουμε τις δραστηριότητές μας με επένδυση στην επιστημονική έρευνα και στην κάλυψη αναγκών σε δομές υγείας.