Με συμμετοχή που ξεπέρασε τα 17.000 άτομα πραγματοποιήθηκε ο 6ος Αγώνας Δρόμου και Περιπάτου Greece Race for the Cure®2014 από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Αλμα Ζωής” με την έγκριση της Οργάνωσης Susan G. Komen for the Cure®.

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 το Ζάππειο κατακλύστηκε από άντρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών που θέλησαν να τρέξουν για την ζωή. Ο στόχος της διοργάνωσης του Αγώνα ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον καρκίνο του μαστού, η ενημέρωση για την ασθένεια και τις μεθόδους πρόληψης-έγκαιρης διάγνωσής της, καθώς και η συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την υλοποίηση προγραμμάτων ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Η πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» και του Αγώνα κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου αφιέρωσε τον αγώνα στη Βιβή, που λίγες μέρες πριν είχε χάσει την μάχη από τη νόσο και τόνισε «Αν ο καρκίνος του μαστού διαγνωστεί σε πολύ πρώιμο στάδιο μπορεί να έχει έως και 96% πιθανότητες πλήρους ίασης. Η διοργάνωση του Greece Race for the Cure® αποτελεί τον σημαντικότερο τρόπο προώθησης της έγκαιρης διάγνωσης».

Recommended Posts